COIXI SI O COIXI NO


I TU COM DORMS, AMB COIXÍ O SENSE?

COIXI SI O NO
Coixí si o coixí no?
A tots ens preocupa el nostre descans, és important tenir una bona qualitat de son però no només depèn de coixí, matalàs i postura sinó també de l’estrès i el ritme diari que portem.

Coixí si o coixí no? Els pacients venen a la consulta i dubten sobre si els convé dormir amb un coixí tou, dur, alt, baix… o directament sense coixí. La veritat és que a mida que creixem ens mal habituem a causa d’un excessiu ritme de vida. Fisiològicament el correcte i més natural seria dormir sense coixí (fixem-nos en els nadons ) però a mida que ens fem grans, tenim responsabilitats laborals, domèstiques, familiars… les cervicals es van tornant rigides i en alguns casos el cap s’anterioritza.

En cas que dormis amb coixí, opino que el tema d’escollir-ne un és molt personal perquè només tu pots saber i sentir la consistència i la comoditat que et transmet un coixí o un altre, dependrà del grau que tens de rigidesa cervical, de la curvatura, de la anteriorització del cap, de la teva capacitat de relaxació (hi ha persones que dormen amb molta tensió sense adonar-se’n), depèn també del pes del cap… en fi, no és una qüestió d’estandarització.

Hauràs de anar provant coixins fins trobar el més adequat per a tu.

RECOMANACIONS
–  Els nens és millor que dormin sense coixí, si les seves cervicals estan sanes.
–  El millor coixí per a tu serà aquell que et permeti un bon descans i et sentis més còmode.
–  Si creus que tens rigidesa cervical visita la teva fisioterapeuta i fes-te un tractament descontracturant de manteniment de tant en tant per rebaixar la tensió.
–  Fes estiraments de cervicals un cop al dia com a mínim, sobretot si estàs hores davant l’ordinador, per trencar amb les males postures (anteriorització del cap, rotacions, elevacions d’espatlles, rigidesa i tensió de espatlles i coll).
–  L’escalfor ajuda a alleugerir les tensions. Fes servir a casa esterilles, coixins de pinyols, bosses de gel… sempre amb una tovalloleta o tela entre la pell i aquests.

 

Fisio Indira – Indira Salvador

SALUT I BENESTAR DEL COS

Comentaris & Respostes

Comentaris tancats.