DAVANT L’ARTOSI, ACTUA! CANVIA D’HÀBITS


Una de les patologies degeneratives més famoses és l’artrosi, qui no n’ha sentit a a parlar?

Quan parlem d’articulació hem de visualitzar dos ossos relacionats entre si que porten a terme un o varis moviments ( gràcies a la musculatura ).
Cada extrem de l’os té una cobertura anomenada cartílag que ajuda a:

  • Protegir l’articulació de les friccions interarticulars
  • Proporcionar un lliscament ossi òptim
  • Col·laborar en la distribució de cargues

Quan el cartílag es comença a gastar i part de la superfície de l’os es queda sense, l’articulació queda desprotegida generant dolor al moviment i possible rigidesa associada o limitació.

Se sol atribuir sobretot a la 3a edat però hi ha altres factors que predisposen a qualsevol persona de mitjana edat:

  • Sobrepès / obesitat: s’ha de mirar de mantenir un pes proporcionat, si no tot l’excés de pes fa augmentar la carrega que han de suportar les nostres articulacions; això, sumat al següent factor mantingut en el temps, pot desencadenar en artrosi .
  • Segon factor predisponent: el desequilibri. Les males posicions fan que les articulacions es desalineïn generant més desgast d’un canto que d’un altre, erosionant el cartílag. Quan l’articulació es quedi sense cartílag apareix el dolor degut al fregament directe entre les superfícies òssies.

La bona noticia? Els símptomes es poden millorar a mans d’un bon professional.

Si no tens artrosi la pots prevenir atacant els factors predisponents:

  • Si estàs passat/da de pes, adopta hàbits alimentaris més saludables que t’ajudin a eliminar toxines del cos ( que moltes vegades s’instauren a les articulacions ) i a baixar pes.
  • Posa’t en mans d’un professional per ajudar-te a reequilibrar el cos.

Si ja en pateixes, fora bo que de tant en tant et tractis per reajustar els desequilibris que pateixis, l’osteopatia no invasiva és una bona opció.

Tant si vols reequilibrar el cos mitjançant tècniques manuals com l’osteopatia com si  necessites assessorament per fer un canvi d’hàbits alimentaris pots contactar amb mi al telèfon o whatsapp  605 134 667.

Fisio Indira – INDIRA SALVADOR

Salut i Benestar del cos
Avalada per més 15 anys d’experiència professional 

Etiquetes: , ,

Comentaris & Respostes

Comentaris tancats.