EL GERMEN DE BLAT


Propietats del Germen de Blat

Propietats del germen de Blat

 

El germen de blat és la part que conserva més nutrients d’aquest cereal, malauradament també és una de les parts de la que es prescindeix a la hora de fer la farina refinada o blanca. Per què? Doncs perquè al ser ric en àcids grassos el pa es torna ranci més ràpidament i no aguanta tant. En canvi amb la farina refinada el pa aguanta més temps però el seu valor nutritiu és menor ja que no aporta ni minerals, ni vitamines, només carbohidrats (midons) i proteïna cosa que no passa amb el germen de blat molt ric en micro i macronutrients.

Per que és tant important el germen de blat?
El germen de blat és molt nutritiu pel seu alt contingut en Omega 3 (àcids grassos linolènic), molt beneficiós per afavorir la reducció del colesterol i triglicèrids, i evitar la formació de coàguls a la sang. Un excel·lent aliat per prevenir enfermetats cardiovasculars.

Ric en fibra que ajuda a que el transit intestinal es reguli, a baixar els nivells de colesterol dolent ( LDL ) i regular els nivell de sucre en sang.

És molt recomanable que les embarassades i dones lactants l’introdueixin en la seva dieta ja que és ric en àcid fòlic, molt important pel desenvolupament de l’embrió i durant el creixement, la carència d’àcid fòlic pot generar deformacions embrionàries.

El germen de blat també és ric en minerals com:
  El Ferro tant important per aquelles persones que pateixen anèmia i problemes premenstruals.
–  El Magnesi, beneficiós per la relaxació muscular, per a la formació de dents i ossos.
–  El Potassi, per a un bon equilibri hemostàtic dels líquids interns.
–  Gran font de vitamina E de potents efectes antioxidants que beneficien a nivell mental, visió i circulació.

Com el puc introduir en la meva dieta diària?
El germen de blat es pot consumir afegint-lo al suc de taronja, per a mi una de les millors opcions perquè potencia exponencialment els beneficis que aporten en vitamines afavorint inclús -segons estudis- la prevenció de l’Alzheimer.

També el pots barrejar amb iogurt o en un bol amb llet vegetal, i el trobem en diferents tipus de barretes i galetes.

És important conservar correctament el germen de blat en un pot o una bossa que tanqui hermèticament i guardar-lo a la nevera, de lo contrari es posaria ranci fàcilment.

Indira Salvador – Menja bé –

Comentaris & Respostes

Comentaris tancats.