El germen de blat:


istock_000013198404xsmall_wheat_germ_1

El germen de blat és la part que conserva més nutrients d’aquest cereal, malauradament també és una de les parts que es prescindeix a la hora de fer la farina refinada o blanca. Per que? Doncs per que al ser ric en àcids grassos es ranciaria més ràpidament el pa i no aguantaria tant, amb la farina refinada el pa aguanta més temps però el valor nutritiu és menor ja no aporta ni minerals ni vitamines només carbohidrats ( almidons ) i proteïna cosa que no passa amb el germen de blat que és més ric en micro i macronutrients.
Per que és tant important el germen de blat?
El germen de blat és molt nutritiu per el seu alt valor en àcids grassos linolènic ( omega 3 ) tant beneficiós per reduir el colesterol i triglicèrids al igual que evita la formació de coàguls a la sang, en resum, és un bon aliat per prevenir enfermetats cardiovasculars.
És molt fibrós cosa que fa que el transit intestinal es reguli, ajuda a baixar els nivells de colesterol dolent ( LDL ) i regular els nivell de sucre en sang.
És molt recomanable que les embarassades i dones lactants l’introdueixin en la seva dieta ja que és ric en àcid fòlic, molt important en el desenvolupament de l’embrió i en el creixement ( una carència d’àcid fòlic pot generar deformacions embrionàries ).
El germen de blat també és ric en minerals com el ferro ( important per a persones anèmiques o amb problemes premenstruals ), amb magnesi ( beneficiós per la relaxació muscular i per a la formació de dents i ossos) i en potassi ( bo per a un bon equilibri homeostàtic de líquids interns ).
Gran font de vit E i per tant un dels més potents antioxidants ( beneficiosos a nivell mental, visual i circulatori)

On el puc aconseguir? En botigues de productes ecologics i herbodietetiques.

Com el puc introduir en la meva dieta diària?
Es pot afegir en el iogurt, en el suc de taronja… ( aquest últimper a mi, la millor manera ja que potencia exponencialment els beneficis vitamínics podent inclús – segons estudis – prevenir l’Alzheimer, per a més informació al respecte clica* )
També ho pots barrejar en un bol de llet vegetal o el pots trobar en barretes o galetes que a vegades també en conte ( preferiblement de botigues amb productes bio-ecològics )
És important que un cop obert el germen de blat es tanqui hermèticament en un bol o una bossa i es posi a la nevera, de lo contrari es ranciarà fàcilment.
Espero que hagi estat del teu interès 😉

Comentaris & Respostes

Comentaris tancats.