HÈRNIA DISCAL


UNA MICA D’ANATOMIA…
Tots sabem que la columna vertebral està composta per unes peces anomenades vertebres… doncs anem a centrar-nos en elles

HERNIA FOTO copia
Cada vertebra està col·locada una sobre l’altre en vertical. Entre elles queda un espai ocupat per un disc, el disc vertebral.

El disc vertebral és com un coixinet, fa d’amortiguació a l’articulació.

Però… que passa si el disc es degenera?
Imaginem-nos que tallem una ceba per la meitat i d’aquesta meitat en fem una rodanxa. La ceba te diferents capes i amb el tall que li hem fet es veu molt bé, això es molt similar al disc vertebral.
Els disc vertebral també te uns anells fibrosos i al centre una espècie de gelatina que s’adapta als moviments de l’esquena per tal que no patim dolor, amortiguant les carregues.

Amb el temps, les males postures a la feina, les sobrecarregues i l’estrés, les fibres d’aquest anells es poden anar trencant, fins que la gelatina que guarda a l’interior ( el nucli ) acaba sortint i tocant a un nervi vertebral. (imatge superior)

El contacte constant irrita el nervi o el comprimeix, es llavors que sentim dolor, formigueig, limitació i debilitat muscular.

Caldrà visitar a l’especialista i per prevenir-ho hem d’adquirir bons hàbits posturals i vigilar amb les carregues de pes i els sobreesforços.

 

FISIO INDIRA – INDIRA SALVADOR

Salut i Benestar del Cos

Comentaris & Respostes

Comentaris tancats.