LA VITAMINA E


Vitamina-E-1

La vitamina E està molt relacionada amb el sistema immunològic i amb l’envelliment. És un potent protector contra els radicals lliures.

Els radicals lliures creen lesions als teixits del nostre cos afectant negativament a les nostres cèl·lules.

Estudis recents (Peter Zandi,  Escola de Salut Pública Johns Hopkins, a Baltimore)  realitzats han investigat els efectes de la vitamina E junt amb la vitamina C, amb resultats molt positius i esperançadors:
Hi ha la possibilitat que actuïn com a preventiu per a l’Alzhemimer, ja que les dues vitamines juntes potencien mútuament les seves propietats, aportant múltiples beneficis cel.lulars en quant a regeneració i prevenció de enfermetats degeneratives.

Personalment m’agrada més aportar  les vitamines i minerals necessaris per l’organisme directament a través dels aliments i prescindir dels suplements, així que la recomanació sempre seria la de alimentar-nos correctament. Per exemple prendre de bon matí un suc de taronja fet a casa,  amb germen de blat a part d’aportar vitamines és una gran font de ferro, magnesi, potassi, omega 3 i àcid fòlic, entre altres.

ALIMENTS RICS EN VITAMINA E
–  Olis vegetals
–  Fruites oleaginoses, fruits secs 
–  Verdures de fulla verda
–  Germen de blat
–  Cereals integrals
– Ou
–  Llegums
– Fruites: mango, kiwi, advocat…

 

Fisio Indira – Indira Salvador
Salut i benestar del cos.

Comentaris & Respostes

Comentaris tancats.