OSTEOPATIA PER LES OTITIS


Child has a sore ear. Little girl suffering from otitis

OTITIS INFANTIL
Ara que entrem a l’estiu molt pares i mares us trobareu en que el vostre fill passa les vacances amb otitis de repetició.
Cada vegada som menys receptius als fàrmacs i incrementa el nombre de pares que tiren per teràpies o tractaments més naturals per tal de no donar als seus fills medicació que no sabem ni que porten.

Incidència:
La otitis infantil té més incidència en nens de 3 mesos a 3 anys, el conducte dels nens tenen menys inclinació que el dels adults, això ja els predisposa a dificultar l’expulsió de fluid degut a una falta de drenatge de l’oïda.
Que pot originar una otitis a l’estiu?
Si segueixes una mica el meu bloc de tant en tant sabràs que no solc utilitzar paraules tècniques però segur que has sentit a parlar del timpà ( és una membrana que separa la part externa de l’oïda de la mitja ), doncs passat aquest timpà o membrana, el conducte auditiu continua i quan s’omple de fluid que no és expulsat s’infecta i s’inflama el conducte portant al nen/a a patir un quadre de otitis.

Sîmptomes:
Les otitis es caracteritzen per un dolor intens a l’orella, pot anar acompanyat o no de febre.
En persones grans ( tot i que aquest post va enfocat als nens ) els pot acompanyar a més a més vòmits i vertigen ( com si estiguessin sobre una barca )
Com detectar una otitis infantil?
Quan ens trobem amb nens amb otitis incapaços per avisar-nos degut a la seva edat, ens podem fixar amb algunes senyals clares:
– El nen/a està més irritat/da.
– Plora sense motiu aparent ( quan les necessitats bàsiques estan cobertes ).
– S’estira les orelles, se les toca molt o es posa el dit dins.
– Pot tenir febre

Com pot ajudar la osteopatia en les otitis infantils?
A consulta utilitzo el mètode Poyet ( osteopatia fascial ), és una tècnica molt agradable de rebre . En el cas d´otitis, es reequilibrarà la motilitat de l’oïda extern i mig juntament amb els ossos cranials per tal de facilitat el drenatge del fluid estancat i infectat de l’oïda. Això ajudarà a la criatura a reduir el dolor i la inflamació. Es pot aplicar perfectament en cas que el nen ja prengui antibiòtic inclús ho recomano per prevenir otitis de repetició, si es reequilibra l’oïda ajudarem a que tingui menys recaigudes.

Fisio Indira. Salut, bellesa i benestar del cos.

Comentaris & Respostes

Comentaris tancats.