Posa’t en forma. Consells


sabies que... copia

Durant els últims 40 anys la indústria esportiva ha augmentat considerablement, córrer és un esport que pot realitzar tothom. La seva pràctica s’està incrementant. Cada vegada més homes, dones i nens realitzen aquest esport per lliure. Conseqüentment la vestimenta, el calçat , la fisiologia i les diferents superfícies on es pot córrer han estat estudiades i ha sorgit un gran mercat del sector.

És veritat, qui s’ho proposi pot córrer, però no tot s’hi val, per tant donarem algun consell per ajudar-te a millorar el rendiment,  gastar menys energia innecessàriament i guanyar velocitat i confort en la cursa.

LA IMPORTÀNCIA DELS BRAÇOS
Avui us parlaré de la impòrtancia dels braços a l’hora de córrer.

Si ens fixem en un velocista veurem que els braços juguen un paper molt important durant l’acció de córrer i més a l’esprint. El seu balanceig i recorregut articular o de moviment, varia al llarg de la cursa. Per tant, el running (com s’anomena actualment) no és només una activitat per les cames sinó que hi ha una gran implicació corporal que s’ha de tenir en compte a la hora de realitzar aquest esport.

Si quan practiques running, als entrenos o després d’una cursa, acabes amb els braços cansats, et donarem una serie de consells perquè això canviï. Durant la cursa, els braços ajuden a estabilitzar el cos i a donar potència al esprintar. Uns braços forts ajudaran a treure tensió i càrrega a l’espatlla, això és molt interessant per a un corredor perquè  una espatlla tensa genera lentitud a la carrera.
Un cop dit tot això s’ha de ser conscient de que les cames mai donaran el 100% si els braços no s’impliquen també al 100% en la cursa.

Donar més importància als braços i potenciar-los es el que t’aconsellem.

T’expliquem alguns exercicis per millorar el rendiment i disminuir el gasto energètic, a més de reduir dolor i fatiga:

curl en martell biceps

Curl de biceps
Aixeca les peses flexionant els colzes partint d’una posició estàtica, amb els braços al costat del cos.

curl biceps

Curl de biceps i deltoides
Amb els colzes en extenció aixeca la barra flexionant-los.
Pots fer dues preses, si agafes la barra amb les mans més separades, treballaràs el biceps i si ajuntes les mans incidiràs més sobre el deltoides o l’espatlla.

curl triceps

Curl de tríceps
Recolza la cama i el braç del costat contrari al que treballaràs sobre una banqueta (imatge). Amb l’altre braç al costat del cos, el colze flexionat, porta la pesa cap al sostre estirant el colze.

El moviment l’ha de realitzar l’avantbraç (del colze al puny), l’espatlla ha de estar estàtica.

4 CONSELLS PREVIS A LA MUSCULACIÓ

  1. Procura fer aquests exercicis sense anterioritzar el cos ni balancejar-lo quan aixequis les peses.
  2. Per guanyar resistència: Fes 4 ó 5 repeticions amb poc pes. Ha tenir en compte que si agafes molt de pes sobrecarregueràs la musculatura, obligante a fer moviments compensatoris innecessaris.
  3. A l’hora de tornar a la posició inicial, el moviment ha de ser controlat i lent per tal de treballar la musculatura de forma excèntrica, implicant la musculatura antagonista o contraria, per fer un treball més complert.
  4. Per guanyar resistència es important que no arribis a la fatiga muscular. Redueix pes o repeticions fins que l’exercici et sigui còmode.

Aquests consells et serviran per millorar la cursa, ara toca posar-ho en pràctica!
Qualsevol consulta no dubtis en preguntar-nos a través del facebook , mail o trucans al 972 77 42 02   –   605 134 667  

Fisio Indira · Benestar del cos

Etiquetes:

Comentaris & Respostes

Comentaris tancats.