RUNNING: TIPS PER RENDIR MÉS


El sol fet de poder posar-nos unes esportives i sortir a córrer ens dona la sensació que qualsevol pot fer-ho però…realment tens un bon hàbit com a corredor?

La majoria està obsessionat en baixar temps i exigir-se per sobre les possibilitats, si ets una persona que no vius de l’esport i treus temps per anar corre has de tenir en compte una sèrie de factors per estar en un bon estat i cuidar-te.

Abans crec que t’has de plantejar unes preguntes… fas altres activitats a part del running? Dones prou importància a l’escalfament i a l’estirament? Et fas descàrregues musculars amb freqüència amb un professional titulat? …

Si has contestat a la majoria que no, aquests tips que et poso a continuació poden ser del teu interès.

  1. Després de la carrera no paris de cop, ( sobretot en mitges o maratons ) dedica un temps a trotar i després caminar per evitar marejar-te. Al acabar la carrera la sang encara bombeja amb força a les cames, si pares de cop no li dones temps al cervell a oxigenar-se. Consell: baixa el ritme i dedica uns minuts al trot o pas ràpid perquè el cos s’estabilitzi. En cas de patir marejos, estira’t i eleva les extremitats.
  2. És important que escalfis abans per tal de pujar gradualment la temperatura dels musculs i es lubrifiquin bé, la musculatura ha de lliscar entre si per aconseguir un bon moviment i respondre bé als estímuls i a la sol.licitació posterior. Recorda estirar al final a CONSCIÈNCIA  per elongar les fibres i evitar que es quedin escurçades, del contrari aniràs perdent flexibilitat i resistència.
  3. Després d’una exigència muscular ( tant en córrer com en qualsevol altre esport ), el múscul es congestiona, es retrau, pateix microruptures… si vols estar en condicions òptimes, comença a donar importància a les descarregues musculars. Durant una sessió de descàrrega muscular, el professional pot valorar quina musculatura tens més escurçada i ajudar a elastificar-les i descarregar les fibres més tenses evitant així una futura lesió, a part d’ajudar-te a rendir més a la propera carrera.
  4. Treballa braços per ser més eficaç a la carrera. Els braços ens ajuden a cada passa i juguen un paper molt important en la coordinació i efectivitat de la cursa.
  5. No oblidis treballar adductors i abductors, introdueix altres rutines per treballar les cames en plans diferents, això t’ajudarà a tenir la coxofemoral ( maluc ) ben coaptada.
  6. El genoll és una articulació clau ja que absorbeix les forces que pujen de turmell i baixen del maluc, tingues turmells i maluc en bon estat i el genoll no et fallarà.

Espero que aquests tips et facin servei i els puguis posar en pràctica per tenir un bon hàbit esportiu.

Si flaqueges en algun punt dels anteriorment exposats i necessites assessorament o ajuda pots contactar amb mi; et faré una bona valoració, descàrrega, t’assessoraré sobre exercicis que et calen introduir així com estiraments…

Fisio Indira. Salut i Benestar del cos.

Contacte: 605 134 667 ( whatsapp )

Etiquetes: , , , , , ,

Comentaris & Respostes

Comentaris tancats.