EQUILIBRI DEL SISTEMA LIMFÀTIC.


 

EL SISTEMA LIMFÀTIC

El sistema limfàtic, és un sistema paral·lel al circulatori. S’encarrega de reabsorbir els líquids retinguts en els teixits intercel·lulars i retornar-los al sistema circulatori, transportar l’oxigen i els nutrients, defensar el cos d’organismes patògens i eliminar-ne les toxines.

Els seus conductes s’anomenen vasos limfàtics i el fluid que transporta, límfa.
La límfa va recorrent el sistema limfàtic gràcies a les contraccions musculars, bombejos arterials col.laterals i al moviment de les extremitats ja que per si sol no té vàlvules que l’ajudin a empènyer.
Per això és tant important fer algun tipus d’activitat física i evitar el sedentarisme, en cas contrari la límfa es va estancant generant inflamació, provocant retenció de líquids.

Hem de recordar que el sistema limfàtic transporta glòbuls blancs, encarregats de defensar el cos davant d’una malaltia. Per tant és importantíssim mantenir el sistema limfàtic actiu i equilibrat.

Retenció de líquids, cansament, pesadesa a les extremitats, inflamació de les aixelles… son alguns dels símptomes que indiquen un desequilibri del sistema limfàtic.

Com prevenir i millorar l’eliminació de toxine i l’acumulació de líquids?

 1. Primer de tot portar una bona alimentació, ja que és la base energètica de les cèl·lules.
 2.   Estigues actiu.
  Moltes feines requereixen poca mobilitat,  si és el teu cas mira de trobar un forat per anar  a caminar per ajudar a mobilitzar el sistema limfàtic i evitar que s’estanqui.
  Si t’agrada nedar fes-ho, es un activitat boníssima. Ajuda molt a drenar el cos. Quan nedem, el moviment que fa l’aigua al voltant de la nostre pell, genera un massatge drenant molt beneficiós.
 3.  Fes-te drenatges limfàtics 1 vegada cada mes o mes i mig.
  A la consulta faig servir un sistema molt efectiu contra la retenció de líquids i cel.lulitis, el sistema PHYSIUM.
  Informa’t al 605 134 667  (WhatsApp).

Recorda

Beu aigua per d’hidratar-te i oxigenar-te.
L’aigua ajuda a que eliminis toxines a través de la suor i l’orina.

 

Indira Salvador
– Salut i Benestar del Cos –

Etiquetes: , , , , , , ,

Comentaris & Respostes

Comentaris tancats.