TENDINOSIS BRAQUIAL I MATERNITAT


Si estàs llegint aquest article segurament ets mare o pare i et trobes en un cas de tendinopatia: dolor tendinós per  sobreesforç i repetició.

Realment l’exposició a aquesta lesió és més alta en mares que en pares, com a fisio-osteòpata i des de la meva experiència com a mare, això és degut a les següents causes:

 • La mare està durant 9 mesos exposada a reduir l’activitat, sobretot cap a mitjans–finals de l’embaràs.
 • El cos canvia el centre de gravetat i com a conseqüència els tendons i els músculs s’adapten als canvis, han de treballar diferent i adaptar-se a les diverses tensions corporals.
 • L’organisme treballa menys per nosaltres i més pel desenvolupament del nostre fill, per tant si no fem un xic d’exercici ens anem atrofiant.

I quant neix la criatura, en quin estat ens trobem?
Estem debilitades i no tenim prou temps per recuperar-nos ja que hem d’estar al peu del canó, tirar en davant i vulgues que no, hi ha més necessitat materna que paterna en els primers estadis per l’etapa de lactància  – no us ofengueu pares, teniu un paper molt important, però estem parlant de la recuperació de les dones, i  realment no tenim massa marge

Al portar el nadó en braços i si ens demana contínuament el pit o atenció, la mare pot patir una tendinopatia aguda per estar al llarg del dia molta estona en la mateixa posició sostenint un pes petit que es converteix en pesat per la fatiga muscular.

Què podem fer al respecte?

 • Si has triat la opció de donar el pit, de tant en tant pots treure llet materna amb l’extractor i fer partícip al pare de l’experiència. Així els teus braços  i cervicals descansen i el pare segur que estarà encantadíssim.
 • Busca una posició còmode, utilitzant coixins ergonòmics sobretot com a suport dels colzes.
 • Relaxa les espatlles, intenta no pujar-les amunt quan aguantis amb el nadó.
 • Com més a prop del cos millor, quan tinguis el nadó en braços procura apropar-lo, com més apartat el tinguis més força hauràs de fer amb els braços.
 • Descansa sempre que puguis. Aprofita els sons del teu fill per dormir també una estona, deixa una mica de banda si la casa esta o no ordenada i prioritza el teu descans per recuperar-te .
 • No agafis el nadó sempre amb el mateix braç,  canvia’l de costat i fes torns amb la teva parella.
 • Si pots, en contes de calmar la criatura en braços, surt a fer un vol amb el cotxet.
 • Varia els moviments de bressol, no fer sempre el mateix moviment ja que la repetició pot dur a la lesió.
 • Fes estiraments de braços i cervicals sempre que tinguis un moment i mou-los per aportar agilitat i irrigació.

Si ja pateixes dolor als braços, es important posar-te en contacta amb el teu fisioterapeuta per valorar i tractar-lo.
El dolor continuat pot crear irritació de caràcter i nerviosisme i extrapolar-se a la relació de parella creant conflictes pel simple fet que la mare està cansada, adolorida i no es permet parar.

Recomanació: atura’t una  estona i troba un espai de temps per tractar-te els dolors o fer-te un massatge relaxant i desconnectar. Que algú et cuidi mentre estàs cuidant dels altres les 24h és molt reconfortant.

Per més informació pots contactar per telèfon o Whatsapp al 605 134 667

Horaris:

Dilluns i Dimarts :
De 9:00 a 13:00 i de 15:00 a 20:00

Dimecres, dijous i divendres:
Intensiu de 9:00 a 16:00

 

Fisio Indira – INDIRA SALVADOR
Salut i Benestar del cos des de 2003
Avalada per més de 15 anys d’experiència professional.

 

Etiquetes: , , ,

Comentaris & Respostes

Comentaris tancats.