TENS MAREIG, SENSACIÓ DE VERTÍGEN O CAP RODO?


bloc mareig

El mareig és una sensació molt molesta que genera inestabilitat i malestar ja que de cop i volta, un sent sensació de desorientació i pèrdua d’equilibri.

Avui ens centrarem sobretot en la relació que pot tenir tot això amb les cervicals, però abans hem de saber que l’equilibri ve donat per la informació que el nostre cervell rep sobre la posició del cos i això depèn de la vista, el propioceptors i l’oïda.

Si algun d’aquests receptors es veu afectat ens generarà mareig, vertigen o sensació de cap rodo.

Hi ha una estreta relació entre les cervicals, l’oïda i la vista a més de tenir els seus propis propioceptors. Llavors no és d’estranyar que un problema cervical ens pugui generar aquest quadre de inestabilitat.

Per tant ens trobem que davant unes cervicals insanes ( ja sigui per contractura, hernia, artrosi, fuetada cervical o rectificació d’aquesta ) podem patir mareig.

Que més podem trobar-nos que acompanyi aquest síndrome?

Unes males cervicals ens poden generar ( a part del mareig ) que aquest ens cursi amb nàusees o vòmits – degut a l’estenosi o compressió del nervi vago ( que innerva l’estomac ), a més també podem patir de parestèsies braquials ( formigueig de braços i mans ) i en casos més extrems pèrdua de força ja que tota la innervació del braç baixa des de les cervicals.

Que fer i  com prevenir-ho?

La principal prevenció és la correcció postural a la feina, a casa i sobretot amb l’ordinador.

Fer estiraments de tant en tant ajudarà a descarregar una mica les tensions acumulades.

Si sospites que et pot venir de l’oïda cal que visitis un otorino.

En els altres casos el fisio et pot ajudar a millorar i/o solucionar el problema.

Que podem fer per tu?

A Fisio Indira treballem amb PHYSIU, mecanoteràpia avançada amb un sistema vacum on aconseguim unes millores molt positives en quadres de vertigen, mareig, nàusees…

El que fem és desactivar tota la cadena muscular cervical per tal d’alliberar tensió de la zona i desestenosar o alliberar els nervis que son comprimits o irritats i amb tot això fem que els marejos desapareguin i millorin en un % important de casos.

Si et trobes amb aquest problema i vols una solució pots trucar-nos a Fisio Indira al 872 266 296

Comentaris & Respostes

Comentaris tancats.